Skip to Content

What's Happening In San Jose

Posted on 2 mins read

Gisteren heb ik de hele dag de tijd gehad om San Jose te verkennen. En het tijdverschil helpt goed bij het opstaan, dus ik ging al vroeg op pad. Maar eerst nog even ontbijten, waarbij de donut natuurlijk niet mag ontbreken. Het lijkt er op dat ze in San Jose een eigen versie van het pleinenplan hebben, want veel parken en pleinen lijken net opgeknapt te zijn. Een ander plan dat ze zouden mogen overnemen van Heerlen is operatie Hartslag… Het lijkt hier Heerlen wel, maar dan tien jaar geleden. Op iedere straathoek ligt wel iemand in zijn slaapzak, op ieder bankje ligt iemand onder een kartonnen doos.

Gebouw San Jose Art Museum San Jose Art Museum Tsja Skateboarding Heel aardig weertje!

Om 12 uur ’s middags kwam ik weer terecht op het plein bij het San Jose Art Museum, waar zojuist podium vrij lijkt te zijn begonnen. Het blijkt dat ik midden in de Bay Area National Dance Week ben beland. Hartstikke leuk natuurlijk al dit culturele gebeuren, vooral de Happy Dancers zijn helemaal geweldig. Dit zijn een paar Chinese (?) vrouwen die in de IT industrie hier in Silicon Valley werken, met als gezamenlijke hobby: dansen. Nou dat levert wel een mooi tafereeltje op…

Meet the Happy Dancers! Happy dancers in action En zo blijven staan Red dancers La la la Don't ask...

’s Avonds ben ik naar Amicis gegaan, om weer eens een fatsoenlijke maaltijd te eten. Nou maaltijd: een huge pizza uit de steenoven. Zelfs de Amerikanen vonden het vreemd dat ik in mijn eentje zo’n pizza wilde eten, go figure.